Już w najbliższy weekend Robert Kubica znowu zasiądzie za kierownicą samochodu rajdowego. Wystartuje w jednodniowej imprezie Ronde di Andora, czyli Memoriale Roberto Melotto
Kubica pojedzie - i tu dość sensacyjna informacja - skodą fabią Evo2. To auto klasy S2000. Jego właścicielem jest stajnia DP Autosport z Brescii.
shado, Kubicę coraz bardziej do rajdów ciągnie, zresztą wydaje mi się że nawet kiedyś chyba czytałem w jakimś wywiadzie z nim że nie wyklucza startów w rajdach po zakończeniu kariery w F1.
Dokładnie. I niech sobie radzi jak najlepiej. 8) Hołek chociaż w niego nie wierzyłem sobie doskonale radzi na Dakarze to Kubica w rajdach za parę lat jak skończy karierę w F1 myślę, że sobie jeszcze lepiej poradzi.
Kubicę nie ciągnie do rajdów coraz bardziej, tylko on zawsze chciał startować w rajdach (sam to niejednokrotnie powtarzał, że bardzo mu się to podoba). Teraz w przerwach (o ile zespół mu pozwala) często bierze udział w różnych eliminacjach z sukcesami. Przeganiając ośką czteronapędówki.. więc ma do tego dryg i na 99% po zakończeniu kariery w F1 zacznie się etap rajdów dla Kubicy. :diabelski_usmiech
Jak podaje strona internetowa dziennika "Savona News" Robert Kubica odniósł kilka złamań w wypadku podczas rajdu Ronde di Andora. Tymczasem według włoskiej agencji ANSA jest ciężko ranny.
Kubica został przetransportowany śmigłowcem do szpitala Santa Corona w Pietra Ligure. Jak informuje portal "Il Vostro Giornale", polski kierowca jest przytomny. Po wstępnej diagnozie stwierdzono złamanie nogi w kilku miejscach, w tym kości udowej. Kierowca jest przytomny, a według włoskiej agencji ANSA - ciężko ranny.
w/g TVN i agencji ANSA - Kubicy grozi amputacja dłoni ,no to mieliśmy rodzynka w F1,o by to się nie potwierdziło,ale i tak,jak z tego wyjdzie to na pewno mu zakażą ścigania się w rajdach samochodowych,
Trzymam kciuki za Roberta!!!!!
Jak narazie to ja wierzę w 5% podawanych informacji, to wszytko ( amputacja reki itp) to glupie glupoty ktore wypisuj dziennikarze na podstawie tego co ktos uslyszal od znajomego ktoremu mowil o tym znajomy ktory jest bratem jego kuzyna itp.....(jednym słowem shit)
wszytkiego dowiemy sie po przeprowadzeniu badan i z oficjalnego komunikatu szpitala...
14:14Portal pietraligure.net podał, że lekarze amputowali ramię Kubicy. Trzeba jednak podkreślić, że jest to wiadomość niepotwierdzona. Aby decyzja o amputacji mogła zostać podjęta potrzebne jest zwołanie konsylium lekarskiego
Zaraz dojdzie do tego że podadzą info że tak naprawdę wyciągnęli zwłoki z samochodu... :roll:
Akurat w amputację to mi się najmniej chce wierzyć. Po pierwsze to nie średniowiecze, że najprościej było uciąć to co przeszkadzało, a po drugie przy kasie jaką dysponuje pacjent lekarze będą się baaaardzo starać.
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
Komentarz